Domotica

 

 

Domoticasystemen dienen ervoor u het leven simpeler, veiliger en meer comfortabel te maken op een energiebewuste wijze.

Verlichting, rolluiken, verwarming, toegangscontrole, audio, ... in de woning en erbuiten kunnen aangestuurd worden via intelligente schakelaars, bewegingsdetectoren, afstandsbediening, vanop afstand (via sms of internet) enzovoort.

 

SB Domotix realiseert dit voor u met de standaard KNX componenten of met het open Luxom systeem. Ook de zelfbouwer voorzien we van al het nodige materiaal en met de configuratie van het systeem.

 

Samen met u, maken we uw domotica dromen waar.

 

 

KNX is een standaard, vastgelegd in ISO/IEC14543, CENELEC EN50090, CEN13321, die beschrijft hoe sensor en actuator met elkaar communiceren. Dit communicatieprotocol wordt toegepast in gebouw automatisering en domotica. De KNX Association certificeert de producten volgens de norm zodat producten van verschillende fabrikanten samen in één systeem gebruikt kunnen worden.

 

KNX is in 1999 ontstaan vanuit EIB (European Installation Bus), Batibus en EHS (European Home System). De KNX specificatie werd in 2002 gepubliceerd. In 2003 werd KNX voor twisted pair en power line een Europese standaard (EN50090). De RF-versie volgde in 2006. In 2006 werd KNX een internationale standaard (ISO/IEC14543).

 

Voor meer informatie over KNX, klik hier

 

KNX componenten waar we vaak mee werken, zijn vb Gira, MDT, ABB, Hager maar ook andere leveranciers kunnen zorgen dat uw project verwezenlijkt kan worden. Klik op de logo's voor meer informatie.

 

Het IP protocol (ethernet/internet) is algemeen gekend als een wereldstandaard.

Het LUXOM bussysteem is ontwikkeld op deze basis, maar eveneens aangepast aan de behoeften van een gebouw.

De buskabel kan vrij gelegd worden, met aftakkingen op alle mogelijke plaatsen.

Hierdoor zijn uitbreidingen en aanpassingen van de installatie heel eenvoudig.

Je kan je LUXOM installatie creatief blijven gebruiken met alle mogelijke toekomstige IP toepassingen.

 

Voor meer informatie over Luxom, klik hier

 

 

 

 

 

 

De op een miniserver gebaseerde Domotica van Loxone transformeert uw huis op alle mogelijke manieren in een moderne intelligente woning, gaande van de eenvoudige regeling van uw jaloezie tot de intelligente bediening van de afzonderlijke vertrekken of de alarminstallatie. Laat uw fantasie de vrije loop.

 

Voor meer informatie over Loxone, klik hier

Copyright 2012 © All Rights Reserved